Biciklivel a rendőrségre

Közel 2 hónapja a Miskolci Önkormányzati Rendészet Térfelügyeleti Szolgálata az egyik éjszakai szolgálat során észlelte, hogy a Selyemréti Strandfürdő előtt egy férfi kerékpárral ráhajt az úttestet a villamospályától elválasztó beton félgömb terelőelemekre, azon elesik, majd rövid időre eszméletét veszíti.

 

A térfigyelők azonnal rendészeti járőrt, mentőt küldtek a helyszínre, valamint értesítették a rendőrség Tevékenységirányítási Központját is.

Bár rövid idő telt el a járőrök helyszínre érkezéséig, a férfi közben magához tért, felállt és kerékpárját hátrahagyva a bérházak között eltűnt. Akkor a keresése nem vezetett eredményre. A sérült kerékpárt beszállították a Rendészetre.

 

Az esemény bekövetkezésekor sikerült megállapítani nevét, illetve bejelentett lakcímét, azonban ezen a címen nem tartózkodott életvitelszerűen.

 

A tegnapi napon a férfi jelentkezett kerékpárjáért a rendészeten, ahol azonban az egyik mezőőr megismerte, és eszébe jutott, hogy egy korábbi, rendőrjárőrrel végrehajtott közös szolgálat során keresték ezt a személyt vagyon elleni bűncselekmények miatt.

 

Mivel esett az eső, erre hivatkozással hellyel kínálták a kerékpárost és javasolták neki ne induljon el, várja meg amíg az eső eláll. Időközben felvették a kapcsolatot a Miskolci Rendőrkapitánysággal, ahonnan pár perc múlva megérkezett egy járőr, ugyanis kiderült, hogy biciklisünket több ügyben keresték, mint bűncselekmény elkövetésével gyanúsítható személyt.

 

Néhány perces elszámoltatást követően biciklisünket a Miskolci Rendőrkapitányságon előállították, ahol a szükséges eljárási cselekményeket vele szemben foganatosítani tudták.

 

A Miskolci Rendőrkapitányság és az Önkormányzati Rendészet között, annak megalakulása óta rendkívül jó és hatékony szakmai, emberi együttműködés alakult ki. Ennek a kiváló kapcsolatnak köszönhetően szinte napi rendszerességgel folytatunk eredményes közös tevékenységet. Az ilyen jellegű és tartalmú közös munka kiemelt célja volt kezdetektől fogva mindkét szervezetnek, annak érdekében, hogy minél magasabb szinten tudjuk biztosítani Miskolc Város lakóinak biztonságát.

Tags: