EGY NAP KÉT BETÖRÉS – MÁR ESTE ELKAPTÁK

Nem jutott messzire az a betörő, akit a Miskolci Önkormányzati Rendészet kameráin követtek a Bulgárföldtől a Tiszaiig. A március 15-ei akció a rendészet és a rendőrség együttműködésének köszönhető.

 

Az Andrássyn járőröztek gépkocsiban ülve a Miskolci Önkormányzati Rendészet munkatársai az esti órákban, amikor észrevették, hogy a Kiss Tábornok utca elején lévő gyógynövény üzlet kirakata be van törve. Azonnal kihívták a rendőrséget, akik perceken belül a helyszínen voltak.
 

Vincze Csaba, a rendészet vezetője elmondta, a központban lévő kamerák felvételein elindult a keresés. – Idő közben kiderült, hogy pár órával korábban az Arany Corvin üzletházban történt egy betörés. Mindkét esettel kapcsolatban megtaláltuk a felvételeket, amin látni lehetett, hogy az elkövető ugyanaz a személy. Ezután már csak nyomon kellett követni, hogy hova ment a Bulgárföldről – mondta a vezető, aki elárulta, a képeken látható volt, hogy az üzletek felé üres kézzel ment a tettes, vissza azonban már megrakott szatyorral tért. 
 

Mint kiderült, a rendőrök már keresték az elkövetőt, mert korábban intézkedtek vele szemben. Még aznap este elkapták őt a Tiszai pályaudvaron.