ELPRÓBÁLTÁK, MIT KELL TENNIÜK, HA NAGY A BAJ

Fotó: Juhász Ákos

 

Az önkormányzat pénteki külső védelmi tervgyakorlata során azt gyakorolták a résztvevők, hogy mi a teendő, ha baleset történik egy vegyi üzemben.

 

A gyakorlaton a mentőszolgálat, a rendőrség, a katasztrófavédelem, a polgármesteri hivatal, a Miskolc Holding a MIVÍZ, az MVK, a Városgazda és a népegészségügyi szolgálat illetékes szakemberei mellett a programnak otthont adó rendészet munkatársai is részt vettek. A MIŐR igazgatója úgy fogalmazott, felkészültségüknek köszönhetően a rendészek akár egy veszélyhelyzet esetén is nagy segítséget, támogatást tudnak nyújtani a társszerveknek.

 

- A mi munkánk kettős. Egyrészt szerepet kapunk a lakosságvédelmi intézkedések során, ahol a katasztrófavédelem döntései, utasításai alapján a rendőrök munkáját segítve feladatunk lehet a kiürítés, kitelepítés során a másik pedig, hogy helyszínt biztosítsunk a védelmi bizottságnak és az operatív törzsnek itt a rendészeti műveleti központban. Az üléseik során ugyanis közösen tudják meghozni a leggyorsabban és a leghatékonyabban azokat az intézkedéseket, amelyek a lakosság védelmét szolgálják – mondta Vincze Csaba

 

Tovább a teljes cikkre: www.minap.hu