Házhoz megy az "elhagyott" hulladék

A Miskolci Önkormányzati Rendészet lovas mezőőri szolgálata ezúttal a Pingyom területén észlelt illegálisan, közterületre lerakott kommunális hulladékot.

 

A hulladék összetételének vizsgálata során olyan személyes adatot tartalmazó bizonyítékokat találtak, amelyek a város egy távolabbi pontjára mutattak. A rendelkezésre álló adatokat a mezőőrök a MiÖR közterület-felügyelői gépjárműves szolgálatának adták át azokat, hogy keressék fel a személyt a lakcímén. Az információgyűjtés során a felkeresett lakcímen az érintett személy nem volt elérhető, mivel időközben elhalálozott. A tájékoztatás nyújtó lakosok elmondták továbbá azt is, hogy tudomásuk van az elhunyt személy lányáról, annak munkahelyéről.

 

Munkatársaink felkeresték a hölgyet a munkahelyén, ahol nyilatkoztatták a rájuk utaló és illegálisan lerakott hulladékkal kapcsolatban.

 

Az intézkedés során feltárt bizonyítékok ismertetése során azt mondta, hogy egy személy részére átadta a keletkezett hulladékot, hogy az szállítsa el és a szabálysértést elismerte.Átvette a kiszabott elismert helyszíni bírságot (30.000 Ft.), továbbá kötelezést kapott a szemét elszállításáról amit a lovas mezőőri szolgálat a határidő letele után visszaellenőriz.

 

Tags: