MI TÖRTÉNNE EGY MISKOLCI VEGYI BALESET ESETÉN?

Fotó: Mocsári László 

Pénteken ezúttal azért ült össze az operatív törzs a MIÖR központjában, hogy modellezzék: egy szimulált vegyi baleset esetén kinek milyen feladatai vannak. A védelmi gyakorlat során elhangzott: Miskolc felkészült egy ilyen eseményre, gyors és hatékony intézkedéseket tudnak hozni, és biztosított a hatékony információáramlás is.

 

A védelmi gyakorlat során azt feltételezték, hogy a diósgyőri tejgyárban – egy baleset miatt – megreped egy ammóniát tartalmazó tartály (a veszélyes anyagot technológiai hűtésre használják, körülbelül 8 tonna van belőle az üzemben). A szél a Diósgyőri Gimnázium és a lakóövezet felé fújja a levegőbe került gázfelhőt. Az üzemben azonnal megkezdik a veszély elhárítását, de a városi intézményeknek, cégeknek is intézkedniük kell a lakosság védelmének érdekében. Becslések szerint legalább 1000-1500 főt érintene egy ilyen havária.

 

A Miskolci Önkormányzati Rendészet bármilyen szükséghelyzet esetén felkészült a feladatok végrehajtására – hangsúlyozta Vincze Csaba. A MIÖR vezetője elmondta, teljes személyi és vezetői állományukkal készen állnak, hogy segítsék a társszervek munkáját.

 

Tovább a teljes cikkre: www.minap.hu

Tags: