Tisztelt Miskolciak!

A Miskolci Önkormányzati Rendészet a 30 éve létrehozott, az elmúlt évtizedekben számos átalakuláson átesett Miskolci Közterület-felügyelet utódjaként 2013. április 1-jén jött létre Miskolc város közrendjének, közbiztonságának fenntartása és javítása érdekében. Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzata az ország nagyvárosai közül elsőként élt a 2012. évi CXX. törvény - az egyes rendészeti feladatokat ellátó személyek tevékenységéről, valamint egyes törvényeknek az iskolakerülés elleni fellépést biztosító módosításáról - adta lehetőségekkel, és létrehozta a Miskolci Önkormányzati Rendészetet.

 

Az alapítást követően rövid időn belül kezdetét vette a rendészeti létszám városi lélekszámhoz való igazítása, ennek alapján a közgyűlési határozatnak megfelelően 90 főben került megállapításra a személyi állomány létszáma, amelyet a korábbi közterület-felügyelő, mezőőri, illetve új lehetőségként az ezen kollégák tevékenységének segítségére létrehozott segédfelügyelői csoport alkot. A személyi állomány bővítését követően a gépjárműpark bővítésével, korszerűsítésével folytatódott a Miskolci Önkormányzati Rendészet fejlesztési programja.

 

A fejlesztési és korszerűsítési program kiemelkedő projektjeként valósult meg a Miskolci Önkormányzati Rendészet új székházának kialakítása és átadása, ahol európai színvonalú ügyfélszolgálattal várjuk a tisztelt városlakók jelzéseit, bejelentéseit az év minden napján 0-tól 24-óráig.

 

Alapvető feladatunk és célunk, hogy Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzatával, annak minden támogatását élvezve, szorosan együttműködve a rendőrséggel, a polgárőrséggel, minden, a rendvédelemben érdekelt szervezettel, és természetesen a civil szerveződésekkel, valamint Miskolc város lakosságával közreműködjünk abban, hogy városunk élhető, biztonságos település legyen. Olyan város, ahol este is békésen lehet sétálni, ahol személyünket, lakásunkat, értékeinket biztonságban tudhatjuk, és ha esetleg bekövetkezett a baj, számítani lehet szervezetünk segítségére.

Bízunk abban, hogy összefogással, és az Önök hathatós támogatásával, a társszervekkel való szoros együttműködéssel biztonságosabbá válik városunk, élhetőbbé környezetünk és nyugodtabbá hétköznapjaink.