Rendészre támadt,...hiba volt.

A fotó illusztráció

 

A 20-as választókörzet rendésze 2016. július 25-én lakossági jelzést kapott, miszerint a Hegyalja utcában egy fiatalember közterületen szeszesital fogyaszt és zaklatja a járókelőket. A helyszínre érkező járőr intézkedésbe kezdett, amely az ittas fiatalembernek egyáltalán nem nyerte el a tetszését és igyekezett magát rövid úton az intézkedésből kivonni. Ezt megakadályozva a közterület-felügyelő az intézkedés érdemi befejezése érdekében a szabálysértő helyszínen tartására mellett döntött.

 

Ez további felháborodást keltett a szabálysértőben, aki a véleményét tettlegességre váltotta és arcon ütötte a vele szemben jogszerűen eljáró hivatalos személyt.

 

Ez minden szempontból helytelen és meggondolatlan döntés volt, hiszen rendészeink pár héttel ezelőtt fejezték be sikeres vizsgával a Miskolci Sportiskola által szervezett 3 hónapos judo tanfolyamot, amelynek köszönhetően járőrünk szakszerű és jogszerű, arányos intézkedés keretében törte meg a jogtalan támadást és bilincselte meg az erőszakosan fellépő személyt.

 A Miskolci Rendőrkapitányságra előállított fiatalkorú fiú beismerő vallomást tett. 

Tags: