SEGÍTIK AZ ELSŐ VONALBAN DOLGOZÓ RENDÉSZEKET

Fotó: Juhász Ákos

 

Összességében több mint 600 orvosi szájmaszkot és védőmaszkot, félezer gumikesztyűt, és 80 doboz vitamint adott át az első vonalban küzdő MIÖR munkatársainak Varga Andrea alpolgármester csütörtökön. A rendészeknél nagy szükség van minden ilyen segítségre, hangzott el a vezetőjük részéről.

 

– Az eszközök beszerzésének nehézségei teszik igazán értékessé ezt az adományt. Nagyon jókor jött – hangsúlyozta Kovács László Csaba. A Miskolci Önkormányzati Rendészet (MIÖR) igazgatója rámutatott: kollégái már a koronavírus megjelenésétől részt vesznek az idősek ellátásában, miközben végzik „hagyományos” tevékenységüket, a közterületek ellenőrzését is. Így aztán esetükben nagyobb is a veszélye annak, hogy elkapják a fertőzést.

– Nagy gondot fordítunk tehát arra, hogy maszkkal, kesztyűvel lássuk el őket, a központunkban pedig tisztítószereket tettünk ki – mondta.

 

Varga Andrea alpolgármester szintén emlékeztetett: a miskolci rendészet „az a jól szervezett csapat”, akiket a járvány első pillanatában felkért a polgármester arra, hogy az idősellátásban működjenek közre.

– Az elmúlt majd’ 1 hónap tapasztalata azt mutatja, hogy nagy odafigyeléssel, precízen végzik ezt a tevékenységet. Nagyon fontos, hogy a védelmükről gondoskodjunk – emelte ki.

 

Tovább a teljes cikkre: www.minap.hu

Tags: