SZIGORÚBB ELLENŐRZÉSEK MISKOLCON – SZOKÁSOS HETI ÜLÉSÉT TARTOTTA A HELYI OPERATÍV TÖRZS

Vincze Csaba a MIÖR igazgatója eligazítást tart | fotó: Juhász Ákos

 

Az első hét tapasztalatai szerint nagyon sokan nem tartják be a kijárási korlátozásokat Miskolcon – hangzott el a miskolci operatív törzs szokásos heti, szerdai ülésén.

 

A legtöbb problémát a közterületi maszkviselés és az este nyolc órától érvényes kijárási tilalom betartásával kapcsolatban jelentették az ellenőrzéseket végző szervek, a Rendőrség és a Miskolci Önkormányzati Rendészet munkatársai.
 
A megbetegedések száma és a járvány terjedése azonban egyelőre nem mutat számottevő csökkenést és lassulást, éppen ezért a bírságolni is jogosult rendőrök a jövőben még szigorúbban ellenőrzik majd a kijárási tilalom és a kötelező maszkviselés szabályainak betartását Miskolcon is. Munkájukat továbbra is segítik az önkormányzati rendészek is.
 
A szakemberek továbbra is arra kérnek mindenkit, hogy vegyék komolyan a védelmi intézkedéseket, tartsák be a kijárási tilalmat, az ajánlott védőtávolságot, viseljenek az orrot és a szájat is takaró maszkot, és ha nem feltétlenül szükséges, ne menjenek közösségbe, ügyeiket is lehetőség szerint elektronikus úton intézzék.

 

Forrás: www.minap.hu