Hírek

A RENDÉSZET ÚJRA SEGÍT, EZÚTTAL AZ OLTÁSI TERVBE KAPCSOLÓDTAK BE

A Rendészet az oltópontra szállítja a rászoruló időseket | fotó:Végh Csaba 

 

A kormányhivatal kérésére a Miskolci Önkormányzati Rendészet hétvégén besegít a 80 év felettiek oltópontra szállításába. Az oltási terv szerint ugyanis most ez a korosztály következik, de az oltópontra szállításuk nem minden esetben biztosított.

 

Az országos oltási tervnek megfelelően a héten megkezdődött a 80 év feletti idősek oltása. Többségük eljutása a háziorvoshoz biztosított, de vannak olyanok, akik saját erőből nem tudnak elmenni az oltási pontokra. Az ő eljutásukhoz kért segítséget a megyei kormányhivatal a miskolci önkormányzattól. A város ezzel a feladattal a Miskolci Önkormányzati Rendészetet bízta meg. A járványhelyzetben a Miskolci Önkormányzati Rendészet nem először segít, hiszen az első hullámban az idősek ellátását is feladatul kapták. Bevásároltak, receptet váltottak ki, ha szükséges volt.

 

Vincze Csaba igazgató elmondta, kollégái már megkezdték az oltási pontokra szállítást.

 

Újabb összehangolt rendészeti akció - fókuszban a megelőzés

A MIŐR által december elején bejelentett és megkezdett ellenőrzés-sorozat hatékonyságát máris mutatja, hogy a miskolci rendészek szerdai, nagyobb létszámú jelenléte az Újgyőri főtéren lényegesen kevesebb intézkedéssel járt - a legutóbbi akcióhoz képest. Ezúttal főleg a maszkhasználatra kellett felhívni a járókelők figyelmét.

 

Mint azt Vincze Csaba igazgató korábban kiemelte, a Miskolci Önkormányzati Rendészet fokozott figyelmet szentel a lakosság jelzéseinek, hiszen egyik legfontosabb feladata, hogy városunk lakói számára élhető környezetet, biztonságos közterületeket biztosítson. Az ellenőrzés-sorozat sikerét az is mutatja, hogy a téren lévők megelégedésüket fejezték ki a rendszeres és szokásosnál nagyobb létszámú jelenlétet illetően. December 16-án összesen kilenc önkormányzati rendész és két szolgálati kutya vett részt az akcióban, mely a délutáni órákban zajlott.

 

AGRESSZIÓ ÉS ORDIBÁLÁS AZ ÚJGYŐRI FŐTÉREN - RENDKÍVÜLI ELLENŐRZÉST TARTOTTAK

Fotó: Mocsári László

 

Az Újgyőri főtér rendkívül szennyezettnek tekinthető: az itt tartózkodók egy része nem követi a közösségi együttélésnek azon szabályait, amik szükségesek a rendezettség megtartásához – fogalmazta meg az egyik problémát Vincze Csaba, a MIÖR vezetője. – Kedd kora délután egy fokozott ellenőrzés keretében igyekeztünk megelőzni és megszakítani azokat a szabálysértéseket, amiket ezen a területen rendre elkövetnek. Első sorban a közterületen történő alkoholfogyasztásra és a köztisztasági szabálysértésekre gondolok, de figyeltünk minden jogsértő magatartást.

 

Büntethető magatartásformák

 

Vincze Csaba szerint a területen gyakori jelenség a kéregetés és a koldulás is.

MI TÖRTÉNNE EGY MISKOLCI VEGYI BALESET ESETÉN?

Fotó: Mocsári László 

Pénteken ezúttal azért ült össze az operatív törzs a MIÖR központjában, hogy modellezzék: egy szimulált vegyi baleset esetén kinek milyen feladatai vannak. A védelmi gyakorlat során elhangzott: Miskolc felkészült egy ilyen eseményre, gyors és hatékony intézkedéseket tudnak hozni, és biztosított a hatékony információáramlás is.

 

A védelmi gyakorlat során azt feltételezték, hogy a diósgyőri tejgyárban – egy baleset miatt – megreped egy ammóniát tartalmazó tartály (a veszélyes anyagot technológiai hűtésre használják, körülbelül 8 tonna van belőle az üzemben). A szél a Diósgyőri Gimnázium és a lakóövezet felé fújja a levegőbe került gázfelhőt. Az üzemben azonnal megkezdik a veszély elhárítását, de a városi intézményeknek, cégeknek is intézkedniük kell a lakosság védelmének érdekében. Becslések szerint legalább 1000-1500 főt érintene egy ilyen havária.

 

HÁRMAN EGY ELLEN - A RENDÉSZEK MÉG A HELYSZÍNEN ELFOGTÁK A GARÁZDÁKAT

 

A rendészeknek garázdaságok mellett falopás és ittas vezetés miatt is intézkedniük kellett múlt hétvégén, egy szabadnapos társuk pedig egy körözött személy elfogásában segített. 

 

Sok munkát adott a hétvége a miskolci önkormányzati rendészeknek, akik három nap alatt öt kiemelkedő eseményben intézkedtek. Az öt eset a város különböző pontjain történt, a belváros éppúgy helyszín volt, mint az Újgyőri főtér, a Csermőkei út, vagy a Bábonyi-bérc. A Centrumnál hárman támadtak meg férfit, ezt az esetet a térfigyelő kamera is rögzítette – mondta el a Miskolc Televízió Híradójának Vincze Csaba, a Miskolci Önkormányzati Rendészet (MIÖR) vezetője. 

- Kollégáim a sértett közreműködésével azonnal az elkövetők nyomába indultak. Két személyt még a helyszín közelében a harmadikat pedig a térfigyelő kamera képeinek segítségével a Búza téren fogták el a rendészek – kezdte a rendészet igazgatója.

 

SZABAD HELY MÉG CSAK AKADT, TÜRELEM MÁR SOKKAL KEVESEBB

Fotó: Juhász Ákos

 

A belváros parkolóhelyei még nem érték el a teljes kapacitást, de így is rengeteg az autó.

 

November 4-től ingyenes a felszíni parkolás a kormány döntésének értelmében. Ez alól csupán a magánparkolók képeznek kivételt. Miskolcon is sokan élnek a díjmentesség lehetőségével. Csütörtök délelőtt az önkormányzati rendészet két munkatársához csatlakozva bejártuk a belváros legfontosabb parkoló övezeteit. Arra kerestük a választ, hogy milyen mértékben növekedett meg a parkolók kihasználtsága, és mekkora problémát jelentenek azok a figyelmetlen sofőrök, akik rossz helyen hagyják az autóikat.

- A belváros tekintetében a nagyobb parkolók – általában véve – még nem érték el a teljes telítettséget: a tapasztalatok szerint többnyire akad szabad kapacitás – tájékoztatott az egyik járőr, aki hozzátette, hogy a kisebb befogadóképességű parkolókban már jóval árnyaltabb a helyzet. És valóban: a Centrum parkolójában – bár nagy volt a forgalom – némi türelemmel lehetett egy-egy helyet találni.

 

Több a vasárnapi vezető

ERŐSÖDJÖN A MISKOLCIAK BIZTONSÁGÉRZETE

 
 
A lakosságra figyelő, támogató, szolgáltató rendészetben gondolkodik a MIÖR új vezetője.

Vincze Csaba szerint az alapok jók, a lakosság biztonságérzetének növelése érdekében azonban a rendvédelmi szervekkel és civilekkel szorosabban együtt kell működni a rendészetnek.
A lakosság érdekeit a korábbinál is jobban figyelembe vevő, és a miskolci rendőrkapitánysággal szorosan együttműködő szervezetben gondolkodik Vincze Csaba, a Miskolci Önkormányzati Rendészet (MIŐR) régi- új vezetője.

 

Vincze Csaba ózdi születésű, rendőri pályáját járőrként kezdte, és az ország legnagyobb vidéki közrendvédelmi osztályának vezetőjeként fejezte be. Tanította a jövő rendőreit a Miskolci Rendészeti Szakgimnáziumban, és dolgozott multinacionális vállalatoknál biztonsági vezetőként. Lapunknak elmondta, a Miskolci Önkormányzati Rendészetnek 2013. április elsejétől lett első lépcsőben a vezetője, akkor, amikor a szervezet a Miskolci közterület-felügyelet alapjaira építve megalakult.

 

ÚJ TEREPJÁRÓKAT KAPOTT A RENDÉSZET

Vincze Csaba átveszi a terepjárók kulcsait Szilágyi Szabolcstól. Fotó: Juhász Ákos

 

Saját forrásból szerzett be két új Dacia Duster típusú városi terepjárót a Miskolci Önkormányzati Rendészet számára az önkormányzat. A szolgálati járműveket pénteken délelőtt adták a rendészeknek. 

 

A gépkocsik beszerzése elengedhetetlen volt a szervezet biztonságos működéséhez, hiszen a korábbi, 2013-ban beszerzett terepjárók elhasználódtak, már csak jelentős anyagi ráfordításokkal voltak üzemben tarthatók – ezt már Vincze Csaba rendészeti igazgató mondta, aki köszönetet mondott a miskolci önkormányzatnak.

 

A két terepjáró már pénteken forgalomba állt a rendészet kötelékében.

 

Tovább a teljes cikkre: www.minap.hu

 
 

 

RÉGI-ÚJ VEZETŐ A MISKOLCI ÖNKORMÁNYZATI RENDÉSZET ÉLÉN

Régi-új vezető kerül a Miskolci Önkormányzati Rendészet élére a közgyűlés csütörtöki döntésének megfelelően – a szervezetet Vincze Csaba, 58 éves nyugalmazott rendőr alezredes irányítja majd.

 

Vincze Csaba ózdi születésű, rendőri pályáját járőrként kezdte, és az ország legnagyobb vidéki közrendvédelmi osztályának vezetőjeként fejezte be. Tanította a jövő rendőreit a Miskolci Rendészeti Szakgimnáziumban és dolgozott multinacionális vállalatoknál biztonsági vezetőként. Ezt követően alapítója és első vezetője volt a Miskolci Önkormányzati Rendészetnek, az ország első ilyen jellegű szervezetének, majd Kazincbarcikán, az ottani rendészet első embereként folytatta a munkát, egészen mostanáig.

 

Vincze Csaba a vezetői pályázatra benyújtott anyagában úgy fogalmazott:

 

KÖRÖZÖTT BŰNÖZŐT KAPCSOLT LE A MISKOLCI RENDŐR-RENDÉSZ PÁROS

Egy négyfős italozó társaságot igazoltattak az Újgyőri főtéren vasárnap, amikoris kiderült: egyiküket körözik.

 

A rendészet Operatív Műveleti Központjában figyelt fel a társaságra a térfelügyeleti szolgálat. Értesítették az arra járőröző rendőr-rendész párost, akik igazoltatták a férfiakat. Az intézkedés során aztán kiderült, hogy egyiküket körözik. A rendőr előállította a férfit a Miskolci Rendőrkapitányságra – ismertette Soltész Dávid, a Miskolci Önkormányzati Rendészet járőrszolgálati csoportvezetője.

Forrás: www.minap.hu

Oldalak