TELEFONT AKARTAK RABOLNI, DE LEKAPCSOLTÁK ŐKET

Fotó: illusztráció
 
A napokban két nagyon hasonló eset is történt az Újgyőri főtéren – szerencsére a történetek vége is ugyanúgy alakult: elfogással. Vincze Csaba, a Miskolci Önkormányzati Rendészet (MiÖR) igazgatója mondta el a részleteket.
 

Az első esetnél a térfelügyeletüknél szolgálatot teljesítő kollégái szúrtak ki egy padon pihenő férfit, aki – úgy tűnt – erősen alkoholos befolyásoltság alatt állt. Azt vették aztán észre, hogy két fiatal közelíti meg az alvó férfit, majd megpróbálják kivenni a zsebéből a telefonját. Ez végül sikerült is, de addigra kiérkeztek a helyszínre a rendőrök, akik elfogták és előállították a fiatalokat.
 

Megszólalásig hasonló a másik eset, amit a rendészeti igazgató megemlített: szintén egy erősen ittas személytől próbáltak – a térfelügyeleti kamerák előtt – értéket elvenni, de most is észrevették az esetet a rendészek, és azonnal riasztották a közelben tartózkodó rendőr-rendész párost. Ők néhány percen belül kiértek a helyszínre, a végét már tudjuk: elfogták és előállították az elkövetőt.
 

Még egy esetet megemlített Vincze Csaba, amikor a kamerák segítettek: csütörtökön, a kora reggeli órákban egy ötvenes évei végén járó, láthatóan zavart férfit vettek észre, amint a belvárosban céltalanul bolyong. A rendészek próbálták kikérdezni, de a férfi nem tudott választ adni a személyét érintő kérdésekre. Végül kiderült, hogy a rendőrség már korábban kereste a férfit, eltűnés miatt. Kihívták a mentőket, akik kórházba szállították a zavart nyugdíjast.
 

Forrás: www.minap.hu