Zöldkommandó alakult Miskolcon – levadásszák a szemetelőket!

A miskolci városháza, az önkormányzati rendészet, a rendőrség és a helyi hulladékgazdálkodó MiReHu Kft. együttműködésével alakult meg Miskolcon egy új rendészeti egység, az úgynevezett Zöldkommandó.

 

Szerdán terepbejárással egybekötött sajtótájékoztatót tartottak. Mint elhangzott, az alakulat hivatalosan július 25-től járőrözik a városban, és hajt végre szúrópróbaszerű ellenőrzéseket azokon a helyeken, ahol gyakori az illegális hulladéklerakás.

 

A Zöldkommandó létrehozásának célja az illegális hulladéklerakás visszaszorítása, a köztisztasági szabálysértések büntetése. Az új rendészeti egység ellenőrizheti, hogy az ingatlantulajdonosok rendelkeznek-e szemétszállítási szerződéssel, s az illegális lerakók közelében végzett közúti ellenőrzések során azt is, milyen szállítmányuk van az oda tartó járműveknek.

 

A (80) 460 046 ingyenesen hívható telefonszámra várják a bejelentéseket azoktól, akik illegális hulladéklerakást látnak, vagy tudomásuk van ilyen tevékenységről. – A bejelentők személyes adatait bizalmasan kezeljük, nem kerül nyilvánosságra, senkinek nem kell attól tartania, hogy a nevét adja a bejelentéséhez, ha illegális szemétlerakást észlel – tette hozzá Kovács László Csaba, a Miskolci Önkormányzati Rendészet igazgatója.

 

Tovább a teljes cikkre - www.minap.hu

Tags: