Alkalom szülte a tolvajokat, de mi lefüleltük őket!

A Miskolci Önkormányzati Rendészet (MIÖR) térfigyelő hálózatának munkatársai a hétvégén két kifosztásos esetet is észleltek. 

Az egyik szombaton hajnalban történt: egy belvárosi szórakozóhelyről kilépett ittas fiatal férfi kezében pénzt lobogtatott. Mire az éppen arra járó másik két férfi egyike kezéből kikapta azt, és társával elszaladt vele. A MIÖR munkatársai a kamerákon keresztül lekövették a férfi mozgását, mindeközben pedig értesítették a rendészet járőreit, akik a helyszínre érve megtalálták, elfogták, majd végül átadták őt a Miskolci Rendőrkapitányság munkatársainak. A pénzt a rendőrök hiánytalanul megtalálták, az elkövetővel szemben eljárást kezdeményeztek.

 

A másik eset hétfőre virradóra történt az egyik kiliáni villamosmegállóban, amikor is a sértett a padra heveredett le táskája mellé, amit egy arra haladó fiatalember is észlelt. Miután az elkövető felkapta a táskát, tulajdonosa felriadt, azonban már nem érte utol az elkövetőt. A MIÖR térfigyelő hálózatának kollégái szintúgy igyekeztek annak útját nyomon követni, mire aztán a Görögszőlő utcán elhelyezett készülék képén tűnt fel az illető. Az elfogást a rendőrség hajtotta végre - számolt be a Miskolc Televíziónak Vincze Csaba, a MIÖR igazgatója.

 

Forrás: www.minap.hu