Állandó járőrpáros, állandó jelenlét

Közel fél év telt el azóta, hogy megkezdte szolgálatát az a közterület-felügyelő párosunk, mely napi rendszerességgel és állandósággal az Avas városrészben lát el járőrtevékenységet. A visszacsatolások alapján mindezt a lakosság nagy-nagy megelégedésére.

A nyár végén beindított rendészeti modell célja, hogy a város egyik legsűrűbben lakott városrészén feltérképezzük azokat a problémákat, mellyel kapcsolatosan intézményünk hatáskörrel rendelkezik. Fontos megjegyezni, hogy munkatársaink a fentieken túl kitérnek minden olyan eseményre és körülményre is, melyek rendezésére a társosztályok, szolgáltatók, stb. útján nyílik lehetőségünk.

A járőrtapasztalatok, illetve a lakossági jelzések összegzése érdekében ezen a hétvégén egy nagyobb volumenű ellenőrzést tartottunk, melybe bevonásra került a MIÖR csapatszolgálata is. Az eseményen aktívan részt vett Szarka Dénes Önkormányzati képviselő is, aki a délelőtt folyamán folyamatosan segítette és figyelemmel kísérte kollégáink munkáját.

Ezt az eredményesen működő szolgálati formát szeretnénk a jövőben más városrészekre is kiterjeszteni. Az elképzelés megvalósítása érdekében máris megkezdtük a vasgyári és komlóstetői körzetek előkészítő feltérképezését, melynek eredményeiről szintén beszámolunk.

Fotók: Lengyel Roland