A DIÓSGYŐRI VÁR MELLETTI KIÜRÍTETT HÁZAKAT ELLENŐRIZTÉK

Az üresen álló és bontásra ítélt ingatlanokba beköltözők évek óta problémát jelentenek. A csütörtöki akció során két hajléktalant szólítottak fel távozásra, amennyiben visszatérnek, a következő alkalommal már elő is állíthatják őket.
 

A Diósgyőri vár szomszédságában található önkormányzati tulajdonú üres ingatlanokat ellenőrizte csütörtök délelőtt a Miskolci Önkormányzati Rendészet és a rendőrség. Az akcióra azért volt szükség, mert a hatóságokhoz eljutott hírek szerint azokba az elmúlt időszakban hajléktalanok költöztek be.

 

A Bodrogi Zsigmond utcán várárok közvetlen szomszédságában található házakat több mint négy évvel ezelőtt kényszerűségből hagyták el korábbi tulajdonosai. Az ingatlanokat akkor az önkormányzat vásárolta meg azért, mert a területre a Diósgyőri vár fejlesztése miatt lesz szükség. Az épületek, a telkek azóta üresen állnak, a beköltözők pedig időről-időre gondot okoznak az utca túloldalán élőknek – mondta el érdeklődésünkre a rendészet vezetője.

 

- Az elhagyott ingatlanoknál folyamatos probléma a jogcím nélküli beköltözés. A nagyobb baj az, hogy tapasztalataink szerint, ha eltávolítjuk őket az egyik házból, néhány nap múlva egy másikba költöznek be. Itt a Bodrogi Zsigmond utcán is volt már példa erre. Ez a folyamat aztán rendre előállítással zárul – tette hozzá.

 

Vincze Csaba emlékeztetett, a miskolci rendészek november óta több fokozott ellenőrzést is tartottak egyebek mellett az Újgyőri főtéren is. Terveik szerint minden olyan területet nagyobb létszámmal vizsgálnak majd át, ahonnan olyan probléma érkezik hozzájuk, ami ezt indokolja.

 

Forrás: www.minap.hu