Idén is együtt Kocsonyáztunk

Évtizedes múltra tekint vissza a Kocsonyafesztivál és a MIÖR együttműködése, hiszen közterület-felügyeletként már az első rendezvény lebonyolításában is tevékenyen részt vehettünk.

Minden évben hosszas szakmai előkészület előzi meg a MIÖR stratégiai feladatainak összeállítását, ami elsődlegesen azoknak az útszakaszoknak a biztosítására koncentrálódnak, melyeket a rendezvény miatt a közút kezelője lezár. Idén ez komolyabb szervezést és végrehajtási figyelmet igényelt, hiszen a Kocsonyafesztivál mellett térben és időben egy másik esemény, azaz a Régiségvásár is zajlott. A három nap alatt igyekeztünk mind a vendégek, mind pedig a fesztivál résztvevői számára egy olyan beléptetési rendszert üzemeltetni, ami garantálni tudta a közlekedésbiztonságot és hozzájárulhatott az esemény lebonyolításával kapcsolatos elégedettséghez.

Természetesen azokban az esetekben is közreműködőek voltunk, amikor a Rendőrség vagy a vagyonvédelmi feladatot ellátó szolgálat a rendezvény területén tapasztalt problémák miatt fordult hozzánk segítségért.

A közel két évtized alatt valódi kötödés alakult ki a téli eseménnyel kapcsolatosan, aminek köszönhetően egyenruhásként is közösségi eseményként és ünnepként tudunk a Fesztiválra tekinteni. Nem rendészeti feladatként közelítettük meg, hanem különleges alkalomként éltük meg ezt a hatalmas kihívást, ahol szinte teljes intézményi létszámmal tudott újra együtt lenni a MIÖR csapata!