Már a Mikulás sem szent?

A Miskolci Önkormányzati Rendészet lakossági bejelentést kapott,mely szerint a Miskolc-Pereces Advent téren szalmabálákból épített karácsonyi kompozíció egyik tagját a Mikulást ábrázoló figurát ismeretlen tettes eltulajdonította.

A Rendészet munkatársai azonnal elemezni kezdték a közelben lévő, valamint a kissé távolabb elhelyezkedő kamerák felvételeit, melynek alapján sikerült beazonosítani egy személygépjárművet, amelynek vezetője követte el feltehetően a cselekményt.

 

Az elsődleges kamerafelvételeken a forgalmi rendszám még nem volt tisztán kivehető, de a helyszín, illetve annak közelében lévő utak, parkolók ellenőrzése eredményre vezetett és a rendészek az egyedi sajátosságokkal rendelkező gépjárművet az út szélén parkolva megtalálták. Megérkezésükkel egyidőben a jármű tulajdonosa, illetve annak fia is a helyszínre érkezett és a gépjármű csomagtartójának ellenőrzésekor szalmaszálak voltak felfedezhetőek a járműben. Bár az intézkedés alá vont személyek kikérdezése elsődlegesen nem hozott eredményt, tagadták a cselekmény elkövetését, azonban az eléjük tárt bizonyítékok alapján nem volt más választás, mint beismerni a cselekmény elkövetését.

 

Az elkövetővel szemben a szükséges intézkedések foganatosításra kerültek, azonban a kompozíció már nem kerülhetett vissza a helyére, tekintettel arra, hogy azt időközben állattartáshoz felhasználták.

 

Fotó: https://www.facebook.com/Bazin.Levente.Miskolc/posts/pfbid02Q9p5Ngt8xskcBuZamWBDuji54rub5XKjHo5gHUuobTUqu492T8NEshPPpy12opfXl