A Martinkertiek és a Szirmaiak észrevételei mentén intézkedünk

Cseléné Figula Edina önkormányzati képviselővel járta be Martinkertváros és Szirma problémásabb körzeteit a MIÖR szerda délelőtt.

A két városrész önkormányzati képviselője számos helybéli megkeresését követően kezdeményezte a Miskolci Önkormányzati Rendészetnél (MIÖR) a bejárást. Ahogy azt az eseményen stábunknak Cseléné Figula Edina kifejtette: Martinkertváros és Szirma alapvetően Miskolc nyugodtabb részei közé tartozik – éppen ezért fontos, hogy az újonnan felmerülő közösségi problémákra mihamarabb megoldást találjanak.

A képviselő elmondta: Martinkertváros központjában legfőképp a hajléktalanokkal és/vagy ittas személyekkel szemben kell fellépniük a városi rendészeknek. Hozzátette, Szirmán ilyen jelenségekkel kevésbé találkoznak, azonban a hozzá beérkező jelzések szerint mindkét városrészben jellemző, hogy a játszótereken olykor italozó és dohányzó fiatalok hangoskodnak, szemetelnek, sőt, az eszközöket is megrongálják a kései órákban.

Éppen ezért – hangsúlyozta a képviselő – bír mindaz komoly jelentőséggel, hogy a lakosság őhozzá és a MIÖR felé is időben megtegye bejelentését, ha bármilyen rendellenességet tapasztal. Cseléné Figula Edina a rendészeti fellépéseknél jóval szelídebb beavatkozásként idézte fel a martinkerti Iskola tér egyik szegletében másfél évvel ezelőtt kialakított Fiatalok terét, ami azóta is nagy népszerűségnek örvend tapasztalatai szerint.

Szabó Ferenc ottjártunkkor rámutatott: habár kollégái a nap huszonnégy órájában térfigyelő kamerákon keresztül pásztázzák a tárgyalt városrészek frekventáltabb pontjait, mégis megkerülhetetlen személyes jelenlétük. A MIÖR igazgatója elmondta: az ezeken a területeken állandó jelleggel járőröző párosukhoz számos esetben fordulnak a helyiek, de ők maguk is érdeklődnek az ottaniak biztonságérzete felől.

Ingyenesen hívható zöld szám (0-24-óráig): 06-80-46-00-46

Fotók: Juhász Ákos

Forrás: www.minap.hu