Nem menekülhetett a bolti tolvaj!

Tegnap, csütörtök délután 16 óra után néhány perccel a Miskolci Önkormányzati Rendészetre egy feldúlt hölgy szaladt be és segítséget kért, melynek során elmondta, hogy egy közeli boltban dolgozik és rövid idővel ezelőtt egy bolti tolvajt fogtak.

Tekintettel arra, hogy kizárólag nők voltak a boltban ebben az időben, ezért azonnali segítséget kért a Rendészettől. A rendészek azonnal a bolthoz siettek, azonban a tolvaj időközben a bezárt fotocellás ajtót kifeszítve elmenekült a helyszínről, ami előreláthatólag körülbelül 100.000 forint rongálási kárt jelent.

A beszerzett személyleírás alapján a rendészek azonnal elkezdték a közeli utcákat, tereket átfésülni és találtak egy a személyleírásnak nagyjából megfelelő személyt. Az Ő fényképét soron kívül a bolt eladóinak megmutatták, akik beazonosították az elkövetőt. Az időközben helyszínre érkező rendőrjárőrökkel közösen a Rendészet munkatársai az elkövető után indultak, akit a Tokaj üzletház előtti területen közösen elfogtak.

Az elfogott személyről gyorsan kiderült, hogy 8 érvényben lévő körözés volt vele szemben kiadva, így a már megszokott módon az előállítása a rendőrségre megtörtént. Ezen esetből is látható, hogy a MIÖR munkatársai, mind önállóan, mind a rendőrség járőreivel közösen igyekeznek mindent megtenni, hogy a jogsértések minél rövidebb időn belül felderítésre kerüljenek és az elkövető elfogása megtörténhessen.