Tovább bővült az állományunk

Fotó: Juhász Ákos

Péntek reggel 8 órakor Veres Pál polgármester a Miskolci Önkormányzati Rendészet (MIÖR) központjában köszöntötte azt a 14 új közterület-felügyelőt, akik augusztusban sikeres vizsgát tettek. A város első embere ünnepélyesen nyújtotta át nekik a munkához szükséges igazolványaikat és jelvényeiket.

- Azok közül a rendészek közül, akik nemrégiben levizsgáztak, 12-vel az utcán találkozhatunk majd, ott óvják a közbiztonságot, teljesítenek szolgálatot, 2-en pedig a térfigyelő kamerákat felügyelik majd az Operatív Műveleti Központban.

Veres Pál szerint nagyon régen volt ilyen mértékű állománynövekedés a MIÖR berkeiben.

- Fontos, hogy a miskolciak biztonságban érezzék magukat a városban, ehhez pedig szükséges, hogy a közterület-felügyelők is ott legyenek a terepen: jelenlétükkel megnyugtassák a lakosságot, és ha kell, megfelelő mód tudjanak intézkedni.

Lengyel Roland, a MIÖR szakmai igazgatóhelyettese elmondta, a Miskolci Szakképzési Centrummal karöltve szerették volna helyivé tenni a képzést.

- A kollégák kifejezetten arra lettek felkészítve, hogy Miskolc önkormányzati rendeleteihez illeszkedve, azokat pontosan végrehajtva tudják elvégezni a feladatukat. A vizsgák során a kényszerítő eszközök használatában és az intézkedési technikák terén szerzett tudásukról is tanúbizonyságot kellett tenniük – fogalmazott Lengyel Roland.

Forrás: www.minap.hu