Újabb komolyabb fogással védtük Miskolc rendjét

Öt gyanúsan viselkedő fiatalt igazoltattak a közterület-felügyelők. Jelentős mennyiségű kábítószert, gramm mérleget és boxereket találtak náluk.

Az esetről Bor Imre, váltásirányító ügyeletes mesélt lapunknak.

- A hétköznapokon általában a Miskolci Önkormányzati Rendészet (MIŐR) műveleti központjában látok el szolgálatot, de hétvégenként járőrszolgálati feladatokat is végzek. Ezek során főként a miskolci, belvárosi eseményekre fókuszálunk – számolt be a fogás hátteréről Bor Imre.

- Most hétvégén is így történt. Lakossági bejelentésre reagálva érkeztünk ki a Patak utca melletti közterületre. Azért hívtak minket, mert három vélhetően hajléktalan személy ittas állapotban feküdt az említett helyen. Nem messze tőlük észrevettünk öt, tizenöt év körüli, egyébként jól szituált fiatalt, akik a járőrautó láttán gyanúsan kezdtek viselkedni. Sietősen elindultak zsebeiket, táskáikat igazítva.

A feltűnő viselkedés miatt intézkedés alá vontuk őket. Megkérdeztük, van-e náluk bármilyen illegális tárgy, amire határozott nemmel feleltek mindannyian. A kapcsolat felvétel közben azonban erős marihuánára emlékeztető szagra lettünk figyelmesek, ezért igazoltattuk őket.

A váltásirányító rendész elmondása alapján a ruházat- és csomagátvizsgálás alkalmával érte őket a meglepetés.

- Az irataik szerint valóban tizenöt évesek voltak. Egyiküktől előkerült nagyjából 20 gramm kábítószer gyanús növényi származék, egy úgynevezett gramm mérleg, több, már kiporciózott, egygrammos tasak, valamint 5 darab ismeretlen tabletta. Egy másiknál is volt egy kisebb pakett. Két fiatalnál pedig közbiztonságra fokozottan veszélyes ütéserősítő eszközöket találtunk – mondta Bor Imre.

A bűncselekmény gyanúja miatt értesítették a rendőrséget. Először kettő, majd erősítésként további hat rendőr érkezett a helyszínre. A fiataloktól begyűjtöttek minden információt a kábítószergyanús anyag eredetével kapcsolatban, majd az orvosi ügyeletre szállították őket mintavétel céljából. 

A váltásirányító kérte, hogy a jogkövető lakosság jelezze feléjük az éjjel-nappal hívható ingyenes zöld számon (06-80-46 00-46), ha hasonló vagy egyéb jogellenes cselekményt tapasztal!

Forrás: www.minap.hu