Illegális áramelosztó az illegálisan feltört lakás áramellátásához

A Miskolci Önkormányzati Rendészet akció csoportja ellenőrzést tartott a Miskolc, Békeszálló telep egyik lakóház tömbjében. Az ellenőrzés során kollégáink találtak egy lakást, amelynek nyílászáróit korábban a MIK Zrt. már lefalazta, azonban egy 5 fős család a falakat kibontotta és a lakásba beköltözött. Kollégáink felszólították őket az ingatlan elhagyására és velük szemben szabálysértési eljárás lefolytatását kezdeményezzük.

 

Nemcsak az illegális beköltözés volt az ellenőrzés célja, hanem az illegális áramvételezés megakadályozása is. A rendészek észrevettek egy rejtett vezetéket, amely az épülettömb padlására vezetett, oda felmászva megállapították, hogy egy szabályos elosztóhálózat működik az épületben, egy szabálytalan vételezési pontról több lakásba vezetett az áram útja.

 

Az ingatlanokban úgynevezett feltöltőkártyás villanyórákat találtak kollégáink, amelyre használóik alacsony összeget feltöltenek, azonban a fő áramellátást a lakásokba méretlen vezetékekről biztosították. A Rendészet az illegális beköltözések és szabálytalan áramvételezések ellen további ellenőrzéseket és intézkedéseket folytat.

Tags: