Megháromszorozódik a térfigyelő kamerák száma Miskolcon

Legutóbb egy késelésnél segítette a rendőrség munkáját a térfigyelő kamerák képe. A Miskolci Önkormányzati Rendészet központjában most is 24 órában figyelik Miskolc utcáit és köztereit. Sokszor életet is ment ez az odafigyelés, máskor pedig - ahogy a késelésnél - a gyanúsítottat segít kézre keríteni.

 

Triplázódik a térfigyelő kamerák száma

2005-ben még csak Széchenyi utcát, a Búza tér és a Városház tér egyes részeit „látták” a kamerák, akkor mindössze 5 ilyen berendezés volt Miskolcon. Mára már meghaladja háromszázat a térfigyelő-rendszerbe kapcsolt kamerák száma a városban, 2020 végén pedig megháromszorozódik a számuk: kilencszáz kamera szolgálja majd Miskolc bűnmegelőzését és biztonságát.

 

A központ is bővül

- Jelenleg a MIÖR központjában a nap 24 órájában figyelik kollégáim a térfigyelők képeit. A mostani, 20 négyzetméteres helyiséget már kinőtte a szolgálat, így a tervek szerint néhány héten belül egy Operatív Műveleti Központot hozunk létre, ahol összesen 16 munkaállomás lesz kialakítva. Ez a helyiség arra is alkalmas lesz, hogy egy esetleges havária vagy vészhelyzet estén nemcsak mi, hanem akár a rendőrség, a mentők és a katasztrófavédelem szakemberei is egy helyen dolgozhatnak majd – nyilatkozta Kovács László Csaba, a Miskolci Önkormányzati Rendészeti igazgatója

 

Tovább a teljes cikkre | www.minap.hu

Tags: