A RENDÉSZET ÚJRA SEGÍT, EZÚTTAL AZ OLTÁSI TERVBE KAPCSOLÓDTAK BE

A Rendészet az oltópontra szállítja a rászoruló időseket | fotó:Végh Csaba 

 

A kormányhivatal kérésére a Miskolci Önkormányzati Rendészet hétvégén besegít a 80 év felettiek oltópontra szállításába. Az oltási terv szerint ugyanis most ez a korosztály következik, de az oltópontra szállításuk nem minden esetben biztosított.

 

Az országos oltási tervnek megfelelően a héten megkezdődött a 80 év feletti idősek oltása. Többségük eljutása a háziorvoshoz biztosított, de vannak olyanok, akik saját erőből nem tudnak elmenni az oltási pontokra. Az ő eljutásukhoz kért segítséget a megyei kormányhivatal a miskolci önkormányzattól. A város ezzel a feladattal a Miskolci Önkormányzati Rendészetet bízta meg. A járványhelyzetben a Miskolci Önkormányzati Rendészet nem először segít, hiszen az első hullámban az idősek ellátását is feladatul kapták. Bevásároltak, receptet váltottak ki, ha szükséges volt.

 

Vincze Csaba igazgató elmondta, kollégái már megkezdték az oltási pontokra szállítást.

 

– Az önkormányzat és a kormányhivatal közötti egyeztetés alapján megkapjuk az érintettek nevét és címét, és házhoz megyünk értük. Kollégáim szolgálati járműveikkel meghatározott időpontokban felkeresik a listán szereplőket bekísérik az oltópontra, majd hazaviszik őket. Már pénteken elkezdtük ezt a munkát, ami a tervek szerint vasárnap estig tart, de elképzelhető, hogy jövő héten is folytatjuk, ha erre a kormányhivataltól kérés érkezik hozzánk – mondta a vezető. – Ha az időseknek nincs maszkjuk, gumikesztyűjük vagy fertőtlenítőszerük biztosítjuk számukra.

 

Fontos megjegyezni, külön kérésre nem mennek házhoz a rendészek, csak a kormányhivataltól kapott lista alapján segítenek be az oltási programba.

 

Forrás: www.minap.hu

Tags: