TELEFONTOLVAJOKAT FOGTAK AZ ÚJGYŐRIN A KAMERÁK SEGÍTSÉGÉVEL

A pályaudvar egyik buszmegállójának padján elaludt valaki, telefonját pedig a karfára tette. Néhány arra sétálónak ez szemet szúrt, és eltették azt. A közelben lakó egyikük hazaszaladt az eszközzel, sőt még át is öltözött, azonban beazonosították a térfigyelő kamerák, így a Miskolci Önkormányzati Rendészet értesítése után a rendőrség forró nyomon lekapcsolta az elkövetőket.

Egy esős szeptember közepi szombat éjszakán lettek figyelmesek a Miskolci Önkormányzati Rendészet (MiÖR) Térfelügyeleti Szolgálatának munkatársai a kamerák képét követve arra a fiatalemberre, aki az Újgyőri főtér buszállomás egyik padján elaludt – tudtuk meg Vincze Csabától, a szervezet igazgatójától.

A mobiltelefonját szabadon és felügyelet nélkül hagyta rögtönzött „ágya” karfáján, amit észrevett három másik, szintén a környéken tartózkodó fiatalember. Ők ragadozók módjára körözni kezdtek a kiszúrt préda felett, biztosra mentek, hogy az áldozat nem áll ellen, illetve hogy a lecsapás pillanatában éppen senki se figyelje őket, majd megtörtént az elkerülhetetlen: egyikük fogta a telefont és egy lanyha mozdulattal eltulajdonította azt.

Nem tartotta azonban sokáig magánál az eszközt, azonnal továbbadta azt egyik társának, aki el is hagyta a helyszínt. Azzal valószínűleg nem számoltak az elkövetők, hogy az Újgyőri főtéren térfigyelő kamerákat telepítettek, amik végigkövették a történéseket.

 

„Természetesen a kollégáim azonnal értesítették a Miskolci Rendőrkapitányságot és segítségüket kérték”

idézte fel a történteket Vincze Csaba.

Az igazgató elmondása szerint az az elkövető, aki átvette a telefont, hazament közeli lakhelyére és lecserélte pulóverét, hogy ne ismerjék fel. A furmány azonban nem jött be, mert a térfigyelő kamerán keresztül könnyedén beazonosították a MiÖR munkatársai, ezzel tovább könnyítve a rendőrök intézkedését.

„A kamerák és a Miskolci Önkormányzati Rendészet segítségével mind a három elkövetőt elfogták és előállították a rendőr kollégák, majd eljárást indítottak velük szemben”

összegzett Vincze Csaba, majd hozzátette: a kamerafelvételek segítenek az események felgöngyölítésében, emellett az eljárások lefolytatásában is.

Forrás: www.minap.hu

Tags: