Kerékpáros járőrök Miskolc közterületein

A Miskolci Önkormányzati Rendészetnél a mai napon különleges kerékpáros szolgálat vette kezdetét. A járőrök indítását két dolog tette különlegessé. Az egyik az, hogy az ország vidéki települései közül Miskolc városa élen járt a rendészet kerékpáros szolgálattal történő megerősítése terén, a másik különlegesség pedig a szolgálat összetétele volt.

Az elsőként indult két járőr egyik tagja Dr. Kriza Ákos MMJV Polgármestere volt, aki az élen haladva sportos tempót diktált kollégáink részére. A kerékpáros szolgálat célja a nyári, idegenforgalmi szempontból jelentős időszakban és területen a gyalogos szolgálat helyváltoztatásának meggyorsítása és az ellenőrzés alá vont terület nagyságának jelentős növelése. Kerékpáros járőreink elsősorban a belvárosban, Miskolc-Tapolca területén, a Diósgyőri vár környékén és természetesen az oda-vissza vezető úton kerülnek bevetésre.

 

A rendészet részéről 6 fő került kiválasztásra a speciális szolgálatra, akik számára vásároltuk meg a feladaellátáshoz nélkülözhetetlen jó minőségű kerékpárokat, a szükséges felszerelésekkel és kiegészítőkkel.

 

Tags: