Bilincselés az Újgyőri Főtéren

2014. szeptember 02-án a délutáni órákban a Miskolc, Újgyőri Főtéren szolgálatot teljesítő Önkormányzati Rendészeti járőrök arra figyeltek fel, hogy egy 4-5 fős, részben ittas férfiakból álló társaság hangoskodik, kiabál, agresszíven viselkedik.

 

Viselkedésükből, mozdulataikból látszott, hogy rövidesen összeverekednek, hiszen több ütést irányoztak egymás felé, amely nem érte el a megcélzott személyt. Ezért a rendészek a közrend, közbiztonság helyreállítása érdekében azonnal intézkedésbe fogtak és megkísérelték a verekedni szándékozó személyeket szétválasztani.

 

Testi kényszer alkalmazásával ez sikerül, mivel azonban az egyik intézkedés alá vont személy többször újra haragosa felé ütött, így vele szemben a támadás megakadályozására bilincset kellett alkalmazni.

 

A társaság az intézkedés alatt hangoskodott, kiabált, de rövid idő alatt sikerült megnyugtatni a kedélyeket. A megbilincselt személyt további intézkedés, valamint az eljárás elfolytatása végett a Miskolci Rendőrkapitányságra – az időközben értesített – a rendőrjárőrök előállították.

 

Az Újgyőri Főtéren biztosított folyamatos rendészeti jelenlét eredményeképpen sikerült a súlyosabb esemény bekövetkezését megszakítani és a garázda elkövetőt előállítani.

Tags: