„Hajléktalan szálló” az Avas ruzsini oldalában

 A Miskolci Önkormányzati Rendészet közterületi állománya ellenőrzést tartott az Avas Ny-i oldalán lévő fás, bokros területen.

 

Az ellenőrzés során egy hajléktalan táborra bukkantak a rendészek, ahol 6 fő húzta meg magát borzasztó körülmények között.

A hatalmas mennyiségű szemét lehetőséget teremtett a rovarok, rágcsálók elszaporodására és természetesen akár különböző fertőzések elterjedésére is.

 

Ennek megakadályozására a Rendészet „a tábort” felszámolta és az ott élő, egyébként más településről érkezett 6 felnőttnek felhívták figyelmét az ilyen életmód veszélyeire, valamint felszólították távozásra a csoportot, amelynek eleget is tettek.

 

A „hajléktalan szálló lakói” Encs városából érkeztek néhány héttel ezelőtt, mivel elmondásuk szerint az épületet, amelyben eddig éltek az Önkormányzat a fejük felől elbontotta.

 

Az itt élő, és egyébként a Miskolci Gyermekvédelmi Központból engedély nélkül ott tartózkodó fiatalkorú visszaszállítására a rendőrséggel közösen intézkedtek.

 

A terület ellenőrzését ismételten elvégeztük, ahol újra a Miskolci Gyermekvédelmi Központból érkezett 2 főt találtunk, akiknek az intézetben történő ismételt elhelyezéséről intézkedtünk.

 

Úgy szintén intézkedés történt a jelentős mennyiségű szemét elszállítására a Városgazda Kht. felé, hiszen ennek hiányában komoly fertőzésveszély is kialakulhatott volna a helyszínen.

Tags: