ISEC - Tisztább kép

2015 januárjában az Ökumenikus Segélyszervezet partnerszervezetekkel együttműködve indított útjára egy EU-s finanszírozású modellprogramot. 

 

A program során az intravénás droghasználók által közterületen hátrahagyott illetve a tűcsere szolgáltatókhoz bevitt droghulladék összegyűjtésre kerül, majd havi gyakorisággal a Debreceni Egyetem Toxikológiai Laboratóriuma az odaszállított droghulladékban fellelhető anyagokat laboratóriumi körülmények között bevizsgálja, elemzi. Az eredményekről havi jelentés készül, amely átadásra kerülnek a Drog Fókuszpont részére, melyeket ők továbbítanak az EMCDDA irányába a korai jelzőrendszer hatékonyságának növelése érdekében. (forrás: www.segelyszervezet.hu)

 

A Miskolci Önkormányzati Rendészet két munkatársa önkéntesként kapcsolódott a projekthez, ahol a feldat végrehajtásához szükséges jogosultság megszerzését követően vesznek részt a Miskolc közterületein hátrahagyott droghulladék felderítésében.

Legutóbb a Rendészet közreműködésével 2016. április 28-án történt szervezett drogszemétgyűjtés Miskolc, Ruzsini utca környezetében.

Tags: