Kis Király-hegyi vastolvajok

2014.08.25-én a járőrszolgálatukat megkezdő mezőőrök a Kis-Király hegyen a rendszeres betörések miatt megfigyelt házak egyikénél észlelték, hogy frissen kibontott és kikészített vas hulladék van elhelyezve, ami az épület födémszerkezetéből származik. A közelben beszélgetést és más zajokat hallottak. A megfigyelés eredményessége érdekében rejtett helyre vonultak. Néhány perccel később 2 férfi felpakolta a szóban forgó vashulladékot. Kihasználva a terep adottságait, valamint az évek alatt kialakult jelentős helyismeretet, az ösvények és csapások segítségével megtörtént a 2 férfi feltartóztatása, majd a rendőrjárőrők részére történő átadása.

 

Az elkövetés helyszínére ezúttal már rendőri és mezőőri kíséretben visszavezetett elkövetők az illegálisan megszerzett és felhalmozott fémhulladék tárgyában beismerő vallomást tettek, illetve elmodták, hogy ők bontották, majd szedték ki az ingatlanból a fémeket.

 

A Miskolci Önkormányzati Rendészet járőrei részére rendszeresített és használt térinformatikai eszköz alkalmazásával már a helyszínen, rövid időn belül megállapítást nyert, hogy az elkövetők az életvitelszerűen lakhatásra használt ingatlanban jogcím nélkül tartózkodnak, mely szabálysértési tényállásban a mezőőrök hatáskörüknek megfelelően eljártak.

 

Elmondásuk alapján a Fészekrakó program keretein belül kaptak lakást Miskolcon, majd kilakoltatásuk után, a helyszínen éltek tovább életvitelszerűen.

Tags: